Dinamik Bir Yenilikçi: Hazal Filiz Küçükköse

Popüler oyuncu Hazal Filiz Küçükköse’nin sofrasındayız. Yoğun temposunun arasında, kısa zamanda bize pratik ve şık bir masa hazırladı.

Başarılı oyuncu Hazal Filiz Küçükköse, televizyon ekranından evimize samimiyetle girebilen isimlerden. Canlandırdığı karakterler ve oyunculuk kariyeri dışında, kendi gibi oyuncu olan kocası Tuan Tunalı’yla birlikte, yetişmekte olan nesil için rol model konumunda. Yaşam kalitesine önem veren ama bunu dinamik bir şekilde yaşayan kuşak, toplumumuzun en çok üreten ve tüketen aralığını oluşturuyor. Hazal da aynı şekilde kaliteli ama spontan-enerjik bir hayat yaşıyor. Sofra kültürü de geleneklerin izinde ama yenilikçi karakteriyle, onu enerjisi yüksek bir ortamda besliyor

-Evinizde nasıl organizasyonlar düzenliyorsunuz?

Çok yoğun ve yorucu bir set programım var. Tarihi önceden belirlenmiş organizasyonların sayısı az olsa da, spontan buluşmaların sayısı oldukça fazla. Kendiliğinden gelişen konseptlere ayak uyduruyorum desem yeridir. Film geceleri, oyun gecesi, Pazar kahvaltıları – tabii Pazar gününü yakalayabilirsek. Hafta sonu gibi bir kavramım olmadığı için güne ayak uydurmak bile bana keyif veriyor

-Yapabildiğiniz yemekler neler?

Genelde sağlıklı yemekler yapmayı tercih ediyorum. Klasik yemeklerin dışına çıkıp, kendi tariflerimi ortaya çıkarmayı seviyorum. Ispanak, kabak, kerevizle ilgili sayısız tarifim var. Tatlı yapmayı da, yemeyi de çok severim. Un, şeker, yağ gibi sağlıksız diye adlandırdığımız birçok malzemenin yerini alabilecek ürünlerle yeni lezzetler hazırlıyorum.

-Sofranızın ayırt edici bir özelliği var mı?

Örneğin kurma düzeniniz nasıl? Genelde dinamik bir masa görmeyi tercih ederim. Tabak, bardak ve çatal bıçak kaşık takımlarım uyum içinde olmalı. Renkler birbirini tamamlamalı. Tıpkı Karaca tasarımlarıyla düzenlediğim bu sofrada olduğu gibi… Ancak özel bir davet söz konusu değilse, servis tabaklarım ve kaselerim takım olmalı gibi bir takıntım yok. Farklı renk ve desenlerde fakat aynı dokuda olmalarına dikkat ederim. Genelde bambu salata kaseleri ve seramik tabaklar kullanmayı seviyorum. Asimetrik yapıları, her birinin ruhu olduğunu hissettiriyor.

-Menünüzün olmazsa olmazı nedir?

Yarı vejetaryen olduğum için menüde salata ve zeytinyağlı sebze yemekleri olmazsa olmazım. En az iki çeşit sebze yemeği her gün mutlaka listemde olur. Haftada bir kez de beyaz ve kırmızı et olmalı.

-Eşiniz Tuan ile birlikte mutfağa girer misiniz?

Favori öğününüz hangisi? Sadece kahvaltıda diyebilirim. Zaman sıkıntımız yoksa, özellikle bol çeşitli bir Pazar kahvaltısında krep ve pancake’ler yaparım; ikisi de dağınıklığı görmezden gelecek kadar parmak ısırtır!

-Oyunculuk nasıl gidiyor, nasıl geri dönüşler alıyorsunuz?

Oyunculuğumla adımdan söz ettirmek bu mesleğe başlamadan önceki mottolarımdan biriydi. Şimdi bu konuda konuşuluyor ve güzel yorumlar alıyor olmak her geçen gün beni daha da motive ediyor, ileri taşıyor. Doğru yolda ilerlediğimin işaretlerinden biri. Her seferinde, insanın mesleğini çok seviyor ve aşkla yapıyor olmasının kıymetini anlıyorum.

-Bu yaz ne yapacaksınız, belli bir tatil rotanız var mı?

Çok yoğun bir süreçten çıkmış olacağız. Tabii ki dinlenmeye ihtiyacım var ama henüz plan yapmadık. Yazı en verimli şekilde değerlendirmeyi planlıyoruz.

No Comments Yet

Cevap Yazın

Your email address will not be published.

Sosyal Medya Hesaplarımız Üzerinden Bizi Takip Edebilirsiniz!

İletişim