İzem Armağan’a Göre Yemekler Lezzetli Oldukları Kadar Göz de Doyurmalılar

“Yemeğin lezzetli olması kadar göz doyurucu olması da önemli” diyen İzem Armağan, nam-ı diğer Blondiechef, yemek tutkusunu ve sofra tasarım stilini anlatıyor.

Farklı kültürleri, yeme alışkanlıklarını tanımak ve yemek yapmak çocukluğundan gelen bir merak İzem Armağan için. Oxford Kings College’da İngilizce, ardından Viyana’daki University Of Wien’de İngiliz Dili ve Edebiyatı okuduktan sonra hayalinin peşinden gitmeye karar vermiş; “Bunun çok zorlu bir yol olacağını biliyordum” diyor. Fakat o, tüm zorluklara rağmen hayalini gerçekleştirmeyi kafasına koymuş ve Londra’ya giderek Le Cordon Bleu’da, Diplome de Cuisine ve Hospitality and Management eğitimiyle şeflik diplomasını almış. Bugün Blondiechef adıyla, hem tarifleri hem de görselliği sayesinde yemek severlerin takibinde. Sofra tasarımında modern ve sunuma dayalı bir stili olduğunu söyleyen Armağan, bu özel çekim için tercihini Karaca Fine Pearl Neklus yemek takımından yana yaptı.

-Yemek stilistliğinin bir püf noktası var mı?

“Gün ışığı en güzel unsurlardan biri. Gerisi zevkinize kalmış.”

-Çekimlerinizde belli bir sofra düzeni var mı?

“Yemeklerin hangi yöntemle piştiği ve bunu yansıtabilecek öğeler çok önemli. Mesela yemek fırından çıkmışsa, detay olarak fırın eldivenleri kullanılabilir.”

-Mutfak malzemeleri yemek yaparken ne kadar önemli?

“Kullanımı kolay, anlaşılır ve kolay temizlenebilir olması bence en önemli unsur.”

-Yemeğin lezzetli olmasının yanı sıra göz doyurucu olması da önemli, değil mi?
“Tabii ki! Bir gün tatlı yapmayı çok seven, bu konuda çok başarılı bir kızla tanışmıştım. Tatlıları oldukça güzeldi, lakin görüntüleri o kadar da iç açmıyordu. Yani en büyük eksikliğin görsellerinde olduğunu görmüştüm. Annemse, kendi sevmemesine rağmen, yaptığı tatlılarda görüntüye çok dikkat eder. Mesela sunumunda kullandığı yenilebilir çiçekler çok güzel bir görüntü sağlıyor.”

-Sofra düzeninde dikkat edilmesi gerekenler neler?

“Benim için her şey belli bir düzen ve tertip içinde olmalı. Misafirler geldi diye her şeyin sofralara dökülüp, gösteriş yapıyormuş gibi sergilenmesi çok yanlış. Mevsim çiçekleri, modern sofra örtüsü ve vintage bardaklarla masa süslemek çok daha doğal oluyor.”

-Sofra tasarımında sizin nasıl bir stiliniz var?

“Anneannemin Limoges Fransız tabakları yanında kullandığı gümüş takımlarla özene bezene yarattığı sofralardan ilham alıyorum. Gümüş çatal bıçaklar, yemek takımları, ipek ve saten kumaşlar çok şık ama benim bunlardan çok daha modern ve sunuma dayalı bir stilim var.”

Selin Parlak

Karaca Yazarı

No Comments Yet

Cevap Yazın

Your email address will not be published.

Sosyal Medya Hesaplarımız Üzerinden Bizi Takip Edebilirsiniz!

İletişim