Ramazan’a Özel Tatlı Tarifleri

Orucunuzu hazırladığınız leziz yemeklerle açtıktan sonra herkes en son gelecek tatlı için sabırsızlanır. İftardan sonra bir çay demleyip tatlı yemeden olur mu? Ailece televizyonun başına geçip çay eşliğinde tatlı keyfi kulağa hoş geliyor değil mi? İftardan sonra ağır tatlı yerine hafif ve özellikle sütlü tatlılar tercih etmelisiniz. İftar sonrası hafif tatlı tariflerini sizler için hazırladık. Artık tatlı mı tatlı tariflere geçebiliriz! ☺

Güllaç

Onsuz ramazan düşünülemez herhalde. Ramazan gelse de afiyetle güllaç yesek diye herkes bir kere içinden geçirmiştir. ☺ Yaza denk gelen Ramazan aylarının kurtarıcısı, hafif ve naif bu tatlı için tarife geçelim;

Malzemeler;

  • 12 adet güllaç yaprağı
  • 3 litre süt
  • 3 su bardağı toz şeker
  • 1 paket vanilin
  • 2 su bardağı ceviz içi

Süslemek için:

  • Çilek
  • Taze nane yaprakları
  • 4 yemek kaşığı antep fıstığı
  • 4 yemek kaşığı ceviz içi

Hazırlanışı;

Sütü derin bir tencereye alın ve toz şekeri üzerine ilave edin. Vanilini sütün içerisine ilave ettikten sonra orta ateşte şeker eriyene kadar karıştırın. Süt, hafifçe ısındığında ocaktan alın. Burada tencere için tavsiyem; Karaca Black Steel Bio Granit 7 Parça Tencere Seti. 2 su bardağı cevizi irili ufaklı şekilde doğrayın. Güllacı hazırlayacağınız kaba ılık sütten ekleyin. Üzerine, kabınızın boyutuna uyacak şekilde güllaç yapraklarını ekleyin. Tüm güllaç yapraklarının ıslandığından emin olduktan sonra paketteki yaprakların yarısını kabınıza güzelce yerleştirin. Güllaç yapraklarının 5 dakika sütü çekmesi için bekleyin, sonra doğradığınız çevizleri ekleyin. Buzdolabından 2 saat beklettikten sonra çilek, ceviz ve toz fıstık ile süsleyin. Afiyet olsun. ☺

Şekerpare

Tatlıların en gözdesi Ramazan’da da sahne alsın. Bu güzel tatlı için tarife geçelim;

Malzemeler;

  • 2 adet yumurta
  • 125 gram margarin
  • 1 su bardağı pudra şekeri
  • 3.5 yemek kaşığı irmik
  • 1 kabartma tozu
  • 1 vanilya
  • 3.5 su bardağı un

Şerbeti için;

  • 3 su bardağı şeker
  • 4 su bardağı su
  • 10 damla limon suyu

Hazırlanışı;

Tencereye şeker ve suyu ekleyin. Ocakta hafif kıvam alana kadar kaynatın, limon suyu sıkıp soğumaya bırakın. Hamuru için un hariç tüm malzemeleri Karaca Maestro Chef Mikser’e koyun ve pratik bir şekilde karıştırmasını bekleyin. Maestro Chef karıştırırken yavaş yavaş un ekleyin, hamuru hazırladıktan sonra parça parça kopararak, elle uzunlamasına şekil verin. Şekil verdiğiniz hamurlara yumurta sarısı sürüp çatal yardımı ile çizikler atın. Önceden ısıtılmış 180 dereceli Karaca Bakechef Rosegold Mini Fırında üstü kızarana kadar pişirin. Fırından çıkardıktan sonra hazırladığınız soğuk şerbeti dökün, tatlı şerbeti çekince servis edebilirsiniz. Afiyet olsun. ☺

Muhallebi

Çocukluğumuzdan beri alışık olduğumuz ve çok sevdiğimiz bir tat muhallebi. Yaz sıcağına çok yakışacak tadı damaklarda olan tatlımızın tarifine geçelim;

Malzemeler;

  • 5 su bardağı süt
  • ¾ su bardağı toz şeker
  • 3 yemek kaşığı buğday nişastası
  • ½ çay kaşığı vanilya özütü
  • ½ su bardağı un

Servis için;

  • 1 tatlı kaşığı tarçın

Hazırlanışı;

4 su bardağı soğuk sütü geniş bir tencereye aktarın. Un ve toz şeker ilave ederek karıştırdıktan sonra ocağa alın. Kısık ateşte ara ara karıştırarak kaynamaya bırakın. Buğday nişastasını 1 su bardağı soğuk süt ile hızlıca karıştırın. Tencerede kaynayan şekerli süt karışımına nişastalı sütü azar azar ekleyip, çırpma teli ile karıştırın. Kıvam alana kadar kısık ateşte karıştırarak pişirdiğiniz muhallebiyi Karaca Criypto Tatlı Seti’nin servislerine ekleyin. Oda ısısında beklettikten sonra buzdolabında soğutun. Tarcınla süsleyip servis edebilirsiniz. Afiyet olsun. ☺

Zeynep Koyuncu

Karaca Yazarı

No Comments Yet

Cevap Yazın

Your email address will not be published.

Sosyal Medya Hesaplarımız Üzerinden Bizi Takip Edebilirsiniz!

İletişim