Sahur İçin Pratik Tarifler

Ramazan ayının son yıllarda yaz günlerine denk gelmesi, hem tutulan oruç süresinin uzunluğu açısından, hem de sıcak havanın olumsuz etkileri açısından zorlanmamıza neden olabiliyor. Ancak bu ayda beslenmemize dikkat ederek daha sağlıklı oruç tutabiliriz. Sahur vaktinde tüketilecek besinlerin de ertesi gün tok tutması açısından protein ağırlıklı seçilmesi oldukça önemlidir. Sebze yemeği veya kahvaltılık türü gıdalar hem midenizi rahatsız etmeyecek hem de uzun süre tok kalmanızı sağlayacaktır. Su ihtiyacınızı da unutmayıp sahurda bol bol su tüketebilirsiniz.

Gelelim sahur için tok tutan lezzetli önerilerimize;

Yumurta

Sahurda tok tutan yiyecekler düşünüldüğünde ilk akla gelenlerden birisi yumurta. Gün boyu aç kalacak olan vücudun enerji depolamasına yardımcı olan yumurta aynı zamanda hazırlanması açısından oldukça pratik bir besin. Sahur pratik bir şekilde yumurtanızı haşlayabilir, damak tadınıza göre omlet hazırlayabilir, dilerseniz menemen de yapabilirsiniz. ☺

Süt

Kalsiyum açısından en zengin besinlerden birisidir. Sahurda içeceğiniz 1 bardak süt günlük kalsiyum ihtiyacınızı karşılamanıza yardımcı olacak, aynı zamanda sizi tok tutacaktır.

Meyve

Sahurda tüketeceğiniz 2-3 porsiyon meyve sizi gün içinde rahatlatacaktır. Meyve açlık hissinizi en aza indirip, sıvı ihtiyacınızı da karşılayacaktır.

Sahur için önerdiğimiz pratik ve lezzetli tariflerimize geçelim;

Yumurtalı Tost

Malzemeler;

  • 2 dilim tost ekmeği
  • Kaşar peyniri
  • 1 adet yumurta
  • 1 yemek kaşığı tereyağ
  • Tuz

Hazırlanışı;

Tost ekmeklerinizin kenarlarını kesin. Dilimlerden bir tanesinin üzerine ince kesilmiş kaşar peyniri koyun ve diğer dilimi de üzerine kapatın. Genişçe bir tabağa yumurtayı kırıp tuzunu ekleyin ve çırpın. Tostların her iki yüzeyini de yumurtaya bulayın. Ekmeklerin tamamen yumurtayı çektiğinden emin olun. Karaca Rosegold Granit Tost Makinesi ile pratik bir şekilde tostunuzu hazırlayabilirsiniz.

Peynirli Ekmek Dilimleri

Malzemeler;

  • Dilimlenmiş ekmek
  • Beyaz peynir
  • 1 adet yumurta
  • 1 çay bardağı kaşar peyniri rendesi
  • Kırmızı biber, maydanoz, pul biber, sıvı yağ

Hazırlanışı;

Tüm malzemeleri karıştırıp dilimlenmiş ekmeklerin üzerine kaşık yardımı ile sürün. Karaca Bakechef Rosegold Mini Fırın’da üzeri kızarana kadar tutun. Yanında da çay olmadan olmaz tabii, Karaca Çayfie Zaman Ayarlı Çay Makinesi’nin otomatik programlamasını yaptığınızda sahura kalktığınızda çayınız hazır olur! Afiyet olsun. ☺

Patates Mücveri

Malzemeler;

  • 2 adet büyük boy patates
  • 1 adet yumurta
  • 1 yemek kaşığı mısır nişastası
  • 1 yemek kaşığı tereyağ
  • 1 kalın dilim beyaz peynir
  • 1 çay kaşığı tuz
  • ½ çay kaşığı rendelenmiş ceviz
  • 2 dal taze soğan
  • 4 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 diş sarımsak

Hazırlanışı;

İyice yıkanmış patatesleri haşlayın, patatesler haşlanırken taze soğanları doğrayın ve peyniri ufalayın. Haşlanan patatesleri soyun ve ezerek yoğurun. Yumurtayı, ezilmiş sarımsağı, baharatları, nişastayı, tereyağı, peyniri ve taze soğanı ekleyip biraz daha yoğurun. Sıvıyağı tavada kızdırın. Ellerinizi hafif ıslatıp, patatesten çok büyük olmayan parçalar kopararak hafif yassılaştırın ve tavaya koyun. Her yüzünü 3-4 dakika kadar pişirin. Bütün patatesli harç için aynı işlemi gerçekleştirin. Burada da Karaca Brown Wood Stone Bio Granit Grill Tava Set’inden yardım alabilirsiniz. Afiyet olsun. ☺

Melisa Deniz

Karaca Yazarı

No Comments Yet

Cevap Yazın

Your email address will not be published.

Sosyal Medya Hesaplarımız Üzerinden Bizi Takip Edebilirsiniz!

İletişim