Sebze / Patatesli Yeşil Sebze Püresi

null

Folik asit ve demir açısından kuvvetli olan sebzelerle bebeğinizin gıdalarını mutlaka desteklemelisiniz. Bezelye bebeğinizin kas gelişime, taze fasulye ise kalsiyum içeriği ile iskeletinin güçlenmesine fayda sağlar. Bezelyenin kabukları ve fasulyenin lifleri, bebeğiniz için tüketimi zorlaştırıcı faktörlerdir. Mutfak blender’ınız sayesinde leziz sebze pürelerini, bebeğinizin zevkine uygun hale kolayca getirebilirsiniz.

Hazırlanışı:

Seçtiğiniz yeşil sebzeyi sirkeli suda bekletip yıkayın. Eğer tercihinizi taze fasulyeden yana kullanıyorsanız kılçıklarını ve uçlarını iyice temizleyip, küçük parçalara bölün. Hazırlanmış sebzeleri bir tencereye koyun. Üzerine kapatacak kadar su ekleyin ve pişirin. Patateslerin kabuklarını soyun, yıkayın ve küp küp doğrayın ve pişen yeşil sebzenin üzerine ekleyip 10 dakika daha pişirin.

Sebze suyunu atmayın.
Tüm sebzeleri birlikte blender’dan geçirin. Sebzelerin pişirme suyu yardımıyla kıvamı bebeğinize uygun hale getirebilirsiniz.

Havuç, patates, şalgam gibi sebzelerin kök meyvelerini yani toprak altında gelişen kısımlarını tüketiriz. Tarım ilaçlarının etkilerinden korunmak adına, bu sebzeleri tüketmeden önce mutlaka sirkeli suda bekletmeli, kabuklarını soyarak işleme almalısınız.

Malzemeler

  • 1 adet yeşil elma 10 adet çilek
  • 1 adet limon
  • 1 çay kaşığı kök zencefil
Selin Parlak

Karaca Yazarı

No Comments Yet

Cevap Yazın

Your email address will not be published.

Sosyal Medya Hesaplarımız Üzerinden Bizi Takip Edebilirsiniz!

İletişim