Zencefilli Tavuk Eti

Tavuk etini jülyen doğrayıp (bıçak sırtı kalınlığında 3-4 cm uzunluğunda) hoisin sos, pirinç sirkesi ve teriyaki sos ile marine edin. Mısırı uzunlamasına kesin ve jülyen tavuk eti biberler ile wok tavada ayçiçek yağında brunuaz (toplu iğne başı büyüklüğünde) doğranan sarımsak ile soteleyin. Havuç ve biberler hafif yumuşayınca dana etini, zencefil turşusu, brokoleyi ekleyip soteleyin ve halka doğranmış taze soğansoya filizi ve susam ile servis edin.

Malzemeler

  • 1 adet sarımsak
  • 1 yemek kaşığı ayçiçek yağı
  • 1 yemek kaşığı teriyaki sos
  • 1 tatlı kaşığı hoisin sos
  •  1 tatlı kaşığı pirinç sirkesi
  • 110 gr tavuk eti
  • ½ adet kırmızı biber
  • ½ adet havuç
  • 4 adet brokoli
  • 1 adet beybi mısır
  • 8-9 adet soya filizi
  • 2 dal taze soğan
  • 2 yaprak zencefil turşusu
  • 1 yemek kaşığı susam
No Comments Yet

Cevap Yazın

Your email address will not be published.

Sosyal Medya Hesaplarımız Üzerinden Bizi Takip Edebilirsiniz!

İletişim