Kategoriler
Yaşam Stili

Çay Demlerken Dikkat Edilmesi Gereken 4 Kural

Çay günlük hayatımızın bir parçası olmasının yanı sıra önemli bir kültürü de içinde taşıyor. Herkesin kendine özgü çay demleme tekniği, çay bardağı seçimi, şehirden şehre değişen çay içme alışkanlıkları var. Peki en güzel sohbetlerin edildiği kahvaltı sofralarının vazgeçilmezi olan, akşam yemeklerinden sonra sevdiklerinizle birlikte içtiğiniz çayı doğru demliyor musunuz? Elbette ki o kadar zor bir şey değil. ? Ama tadı damağınızda kalan, kokusuyla büyüleyen çay için dikkat etmeniz gerek birkaç şey var. Seçtiğiniz çaydan, demlediğiniz suya; kullandığınız çaydanlıktan, demleme süresine kadar çoğu şey içtiğiniz çayın kalitesini etkileyebiliyor. Şimdi güzel bir çay demlemek için neler yapabiliriz ona bakalım.

Suyunuz Taze Olmalı

Çayınızın tadını etkileyen en önemli şeylerden biri demlediğiniz suyun kalitesidir. Normalde içme suyu olarak kullanmadığınız musluk suyunu çayınızda da kullanmayın tabii. ? Ph değeri 7 civarında olan hazır suları ya da arıtılmış suyu kullanmanız çayınızın lezzetini de artırır. Çünkü kullandığınız suyun mineral ve oksijeni ne kadar fazla olursa çayınız da bir o kadar lezzetli olur. Bir de önceden kaynatılıp soğumuş olan suyla çayınızı demlemeyi. Soğuyan su da oksijen bakımından azdır ve çayın aromasını etkiler.

Kullandığınız Çaydanlığın Kalitesi Çok Önemli

Çayın lezzetini etkileyen ikinci önemli şey de çayınızı hangi çaydanlıkta demlediğinizdir. Bu yüzden seçeceğiniz çaydanlığa da dikkat etmelisiniz. Size bunun için birkaç önerimiz olacak. Isıyı koruma özelliği olan Karaca 3D Çaydanlık Seti  ile hem lezzetli çaylar demleyebilir hem de kalabalık misafirlerin olduğu günlerde çayın hemen bitmesi gibi durumlarla karşılaşmazsınız.  Misafirleriniz bir çay daha rica ederken “çay bitti mi acaba” diye hiç endişeye kapılmazsınız.? Çayı orta kısımda demleyip alttaki ve üstteki kısımlara da sıcak suyunuzu koyabilirsiniz. Bir de sunumlarında şıklığı sevenler için zarif bir tasarıma sahip olan Karaca 3D Çaydanlık Seti ergonomik kulpları sayesinde kolay bir taşımaya da olanak sağlar.

Demleme Süresine Dikkat

Çay suyunu kaynattıktan sonra suyu demliğin üzerine yavaşça ilave edin. Uzun süre kaynatırsanız suyun oksijen kaybına uğramasına neden olabilirsiniz. 10 saniye bunun için yeterli bir süredir. Sonrasında demlik kısmını ocakta biraz kaynatıp bekleyin. Bu bekleme süresi çayın lezzeti için çok önemli. İdeal olan bekleme süresi yaklaşık 20-25 dakikadır. Daha uzun demlenen çaylar acılaşır ve lezzetini kaybeder. Bu yüzden saatinize bakmayı ihmal etmeyin. ?

Çayınıza Değişik Lezzetler Katabilirsiniz

Eğer yeni lezzetler tatmaya açık biriyseniz çayınızı da kendi damak zevkinize göre tatlandırabilirsiniz. Mesela karanfil çayın çok güzel kokmasını sağlar ve çaya farklı bir lezzet verir. Karanfil seviyorsanız çayınızın demleme aşamasında karanfili demliğe atın ve kokusunu salmasını bekleyin. Aynı zamanda tarçın ya da vanilya da kullanabilirsiniz. Bu özel tarifler tamamen sizin sırrınız olacak. ? Misafirlerinizi hem çayınızın lezzetiyle hem de çaydanlığınızın şıklığı ile şaşırtmak istiyorsanız Karaca Nova Orta Boy Çaydanlık Rose Gold ile sunumlarınızı renklendirebilirsiniz. Böylelikle kendine özgü tasarımıyla ve gül rengi kulplarıyla çayınızın lezzetine ayrı bir güzellik katabilirsiniz. Ailenizle birlikte yaptığınız kahvaltılarda da size Karaca Defne Aile Boyu Çaydanlık Gri eşlik edebilir. Altın rengi tutkunlarının hayır diyemeyeceği, özel sunumlarınızın baş tacı; Karaca Zeyna Gold Çaydanlık Takımı!

Unutmayın çay paylaşımın en önemli adımıdır. ? Mis gibi çay kokuları sarsın evinizi!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir