Kategoriler
Tarif

Ekler ve Profiterol Hamuru Nasıl Yapılır?

Hamur, ekler ve profiterol tatlılarının olmazsa olmaz malzemelerinden biridir. Birçok kişi, profiterol ve ekler nasıl yapılır sorusunun yanıtını merak eder. İki tarif de birbirleri ile benzerlik gösterse de, hamur şekilleri birbirlerinden farklıdır. 

Ekler ve Profiterol Hamuru Nasıl Yapılır

Hazırlanması tüketmesi kadar keyifli olan bu iki tarifin başrolü olan hamur, istenilen kıvamda olması için dikkatle hazırlanmalıdır. Karaca Mastermaid stand mikserin sunduğu hamur yoğurma fonksiyonuna bir şans vererek zahmetsizce tam kıvamında hamurlar elde edebilirsiniz. Mastermaid Chef Stand Mikser, eşit oranda dağılan yoğurma aparatı ve yapışmaz iç haznesi ile birkaç dakika içerisinde size işlenmeye hazır ve yumuşacık bir hamur sunar.

Ekler ve Profiterol Hamuru Aynı mı?

Malzemelerine bakıldığında, ekler ve profiterol hamuru birbirleri ile aynıdır. Aralarında yalnızca şekil olarak küçük bir fark bulunur. Hamurda yumuşacık ve pofuduk bir kıvam elde etmek için yoğurma işlemi oldukça önemlidir.

Ekler Hamuru Nasıl Yapılır?

Hamur, karıştırmaya geçmeden önce sıvı bir formdadır. Hamuru yoğun kıvama ulaştıran ana malzeme undur. Vanilya, hamura eşsiz bir aroma katarak lezzetin ikiye katlanmasını sağlar. Tereyağı, vanilya, un, su, şeker ve tuz gibi malzemeler eritildikten sonra tarif bir miktar oda ısısına gelmesi için dinlendirilmelidir. Ardından teker teker yumurtalar harca ilave edilmelidir. Yumurtalar eklenince, harç mikser ile karıştırılmaya hazır hale gelir. Yumuşak bir kıvam elde etmek için fırında 30-40 dakika boyunca pişirilir.

Profiterol Hamuru Nasıl Yapılır?

Profiterol hamuru ekler hamuru ile aynı malzemeler içerir. Tarif uygulamaları da birbirleri ile aynıdır. Eklerde kedi dili şekline benzer bir şekil elde edilirken, profiterolde hamurda yuvarlak bir form oluşturulur. Krema, hamur piştikten sonra hamurun içerisinde enjekte edilir. Geniş ağızlı bir şırınganız bulunmuyorsa, hamuru dikkatlice ikiye bölüm kremayı ekledikten sonra hamur parçalarını tekrardan bir araya getirebilirsiniz. Profiterol nasıl yapılır sorusundaki önemli noktalardan biri, hamurun pişmeden önceki kıvamıdır. Hamur harcı içerisindeki tüm malzemeler birbirleri ile homojenize olduğu takdirde pastane tadında profiteroller elde edebilirsiniz.

Ekler Yapmanın Püf Noktaları Nelerdir?

Ekler tarifinin pastane eklerini aratmayan bir lezzete ulaşması için dikkat etmeniz gereken ilk nokta malzemelerin taze olmasıdır. Malzemelerin iyi bir şekilde homojenize olabilmesi için harca oda sıcaklığındayken eklenmelidir. Tarife başlamadan önce yumurta gibi buzdolabında saklanan malzemeleri yarım saat civarında oda sıcaklığında bekleterek ısı dengesini sağlayabilirsiniz. Ekler hamuruna ideal kıvamı ulaştıran ürünlerden biri yumurtadır. Yumurtalar harca teker teker eklenmeli ve her ekleme sırasında bir süre karıştırılmalıdır. Hamur boyutlarının eşit olması da dikkat etmeniz gereken bir konudur. Kalabalık bir sofraya sunacağınız ekler ikramlarında hamura bir parmak büyüklüğünde şekil verebilirsiniz. Hamuru iyice yoğurduğunuz ve hamur içerisindeki tüm malzemeleri eşit miktarda karıştırdığınız takdirde lezzetli eklerler elde edebilirsiniz.

Profiterol Yapmanın Püf Noktaları Nelerdir?

Profiterolun ana malzemesi yumuşacık hamurudur. Bu hamura akışkan çikolata ile krema eşlik eder ve lezzetini ikiye katlar. Ekler hamurunda olduğu gibi profiterol hamurunda da yumurtaları harca teker teker eklemeniz gerekir. Hamuru hazırlarken unu topaklanmaması için harca yavaş yavaş ekleyebilirsiniz. Elek kullanmak da, unun topaklanmaması konusunda size yardımcı olur. Eşit boyutlarda profiterol topları elde etmek için, sıkma torbası kullanabilirsiniz. Profiterol dolgusu için normal krema yerine pastacı kreması tercih edebilirsiniz. Pastacı kreması, normal kremaya nazaran daha yoğun kıvamı ile pişme sırasında hamurun içerisinde sabit kalır. Pişirme sırasında fırın kapağını açmak, fırın içerisindeki ısı dengesinin bozularak hamurun iyi bir şekilde kabarmasını önler. Hamuru kapağın önünde yer alan cam bölümden kontrol edebilirsiniz.