Kategoriler
Tarif

Evde Kolay Çiğ Köfte Nasıl Yapılır?

Çiğ köfte, yediden yetmişe birçok kişinin karşı koyamadığı geleneksel lezzetlerden biridir. Kimileri yoğun isot tadından vazgeçemezken, kimileri ise çiğ köfteyi orta acılı olarak tercih eder. Mastermaid Stand Mikser ile evde çiğ köfte nasıl yapılır hep birlikte öğrenelim!

Evde Kolay Çiğ Köfte Nasıl Yapılır?

Çiğ köfte malzemeleri neredeyse her evde bulunma olasılığı yüksek olan basit malzemelerden oluşur. Çiğ köftenin hazırlamasını zahmetli kılan konu, yoğurma işlemidir. Çiğ köfteyi yoğurmak oldukça zahmetli bir süreçtir. Birçok kişi, çiğ köfte nasıl yoğrulur sorusunun yanıtını merak eder. Sizler için hazırladığımız çiğ köfte tarifi ve bu tarife yönelik püf noktalarını içeren yazımıza göz atabilirsiniz.

Kolay Çiğ Köfte Tarifi

Evde çiğ köfte nasıl yapılır sorusunu yanıtlamadan önce gerekli malzemeleri temin etmeniz gerekir. Kolay çiğ köfte tarifi için malzemeler 1.5 su bardağı esmer bulgur, 1 su bardağı kaynar su, 2 tatlı kaşığı tuz, 2 yemek kaşığı isot, 1 adet küçük boy soğan, 1 yemek kaşığı biber salçası, 2 yemek kaşığı domates salçası, 1 yemek kaşığı yoğurt, 2 yemek kaşığı nar ekşisi, 2 yemek kaşığı sıvı yağ ve 1 yemek kaşığı limon suyudur. Ağzı geniş ve yayvan yapıda bir karıştırma kabı içerisine bulgurlar eklenir. Üzerine kaynar su eklenerek kabın ağzı streç film ya da kapak ile kapatılarak bulgurların şişmesi beklenir. Şişme süresi için 15 dakika yeterlidir. Bulgurlar şiştikten sonra isot ve tuz eklenir. İsot rengini bulgura verene dek el ile iyice karıştırılır. Küçük parçalar halinde doğranan soğanın suyu el ile sıkılır ve bulgur karışımına eklenir. Soğanlar da karışıma eşit miktarda dağıtıldıktan sonra geri kalan malzemeler teker teker bulgura eklenerek karıştırılır. Yaklaşık 10-15 dakika boyunca yoğrulan çiğ köfteden küçük parçalar alınır. Avuç içinde şekil verilir. Marul, limon ve nar ekşisi ile servis edebilirsiniz. Etli çiğ köfte nasıl yapılır, et tüketmeyi seven kişilerin merak ettiği bir sorudur. Etli çiğ köftede de işlemler ve malzemeler aynı şekildedir. Yalnızca et için yaklaşık 250 gr sinirlerinden arındırılmış ve 4 kere çekilmiş dana ya da kuzu eti tercih edebilirsiniz. Et, son aşamada diğer tüm malzemeler bulgura eklendiği sırada ilave edilir. Yoğurma işlemi, etin elde ısınması için daha uzun sürebilir.

Çiğ Köfte Yoğurmada Püf Noktalar

Bulgur seçimi, çiğ köftenin lezzetine ve yoğurma kolaylığına doğrudan etki eder. Çiğ köfte için en uygun bulgur türü esmer bulgurdur. Etsiz çiğ köfte nasıl yapılır sorusunu araştırmadan önce çiğ köfte yapımına yönelik püf noktalarını inceleyerek ideal lezzete ve kıvama kolaylıkla ulaşabilirsiniz. Çiğ köfteyi yoğururken harcı tek parça haline getirdikten sonra avucunuzun iç kısmıyla ileriye doğru baskı uygulayabilirsiniz. Geniş ağızlı ve yayvan bir karıştırma kasesi tercih etmek, çiğ köfteyi daha kolay bir şekilde yoğurmanıza yardımcı olur.

Çiğ Köfte Yoğurmada Pratik Yardımcınız: Mastermaid Stand Mikser ile Tanışın!

Çiğ köfte nasıl yapılır sorusuna yanıt ararken Mastermaid Stand Mikser’in yoğurma fonksiyonu ile zahmetsiz bir şekilde tam kıvamında çiğ köfteler elde edebilirsiniz. Böylelikle hem zamandan hem de iş gücünden tasarruf sağlayabilirsiniz. Mastermaid sabit mikser sizin için çiğ köfteyi hızlı bir şekilde yoğururken siz de çiğ köfte ile birlikte sunacağınız ikramları hazırlayabilirsiniz. Karaca Mastermaid sabit mikser, yapışmaz iç haznesi ve aparatları ile tam kıvamında bir çiğ köfte harcı elde etmenize yardımcı olur.

Ayrıca Mastermaid Chef Stand Mikser ile Çiğ Köfte Nasıl Yapılır? videomuzu izleyebilir, çiğ köftenizi rahat rahat yapmanın keyfine varabilirsiniz!