Kategoriler
Tarifler

Hindistancevizi Soslu Tavuk Salatası

null

Taze fasulyeleri, ıspanaklar ve şili biberini yıkayıp suyunu süzün. Fasulyeleri enine olarak doğrayın. Şili biberini ince şeritler haline getirin. Fıstıkyağını bir tavaya dökün ve orta ateşte ısınmaya bırakın.

Misket limonunu kaynar suda yıkayın ve kabu- ğunu bir kaç kez tavaya rendeleyin. Biber şeritlerini ve agave şurubunu da tavaya ekleyip 1 dakika ocakta karıştıurın. Tavukgöğsü filetosunu rengi kahverengiye dönene kadar çevirerek 7 dakika kızartın.

Kişnişi yıkayın ve sapları dahil ederek ince ince kıyın. Misket limonunun suyunu sıkın. Bir kasede hindistancevizi sütü, misket limon suyunu ve kişnişi karıştırın.

Ispanakları fasulyelerle birlikte servis tabağına alın. Tavukgöğsü filetosunu dilimleyip sebzelerin üzerine yerleştirin. Sosunuzu ekleyin.

Malzemeler

  • 50 gr taze fasulye
  • 25 gr ıspanak
  • Yarım kırmızı şili biberi
  • 2 yemek kaşığı fıstıkyağı
  • 1 adet organik misket limonu
  • 1 yemek kaşığı agave şurubu
  • 1 adet tavukgöğsü fileto
  • 3 sap kişniş
  • 40 ml hindistancevizi sütü

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir