Kategoriler
Tarifler

Karamelize Havuçlu Yoğurtlama

null

Tereyağını kısık ateşte eritip makineden geçtiğiniz havucu içerisine ekleyip şeker ileve edip renk almasını sağlayın. Tavanın sıcaklığı çok yükseldiğinde içerisine 3 yemek kaşığı kadar soğuk su ekleyebilirsiniz. Havuçlar yumuşayınca kenara alıp süzme yoğurt, tuz, karabiber ince kıyılmış fesleğenleri ekleyin.

Malzemeler

  • 1 adet havuç
  • 1 adet sarımsak
  • 1 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 küp tereyağı
  • ¼ çay kaşığı toz şeker
  • 3 yemek kaşığı süzme yoğurt
  • 3 yaprak fesleğen
  • Karabiber
  • Tuz

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir