Kategoriler
Tarifler

Keten Tohumlu Kraker

null

2 saat suda kalıp jelleşen keten tohumlarını bir süzgeç yardımıyla süzün. Diğer malzemelerin tümünü blender’dan geçirin.

Tohumları ve blender’daki karışımı biraraya koyup tekrar karıştırın. Bu karışımı fırın tepsisi üzerine serdiğiniz yağlı kağıdın üstüne yayın.

Kurutucu fırınınız varsa, 50 derecede 8 saat kurutun. Kurutucu fırınınız yoksa, fırınınızın kapağını açık bırakın ve fanı açın. Aynı sıcaklıkta ve sürede aynı işlevi görecektir.

Malzemeler

  • 2 saat suda bekletilmiş 1 bardak keten tohumu
  • 1 kapya biber
  • 2 diş sarımsak
  • Yarım bardak kuru domates
  • 2 yeşil soğan
  • ¼ bardak taze baharat ( biberiye, fesleğen, kekik)
  • ½ bardak maydanoz
  • Himalaya tuzu ve karabiber

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir