Kategoriler
Tarifler

Otlu ve Sebzelı Kıtır Börek

null

Zeytinyağında sarımsak, soğanı yumuşayana kadar kavurup makineden geçirmiş olduğunuz havucu ilave edin. Hafif yumu- şayınca ince doğranmış ege otlarını da ekleyip kavurma işlemine devam edin ve baharatları ekleyip altını kapatın.

Baklava yufkasını ortadan ikiye bölün ve ikişerli olarak toplam 4 adet baklava hamuru çıkartarak, sotelediğiniz ege otlarını baklava hamurlarına pay ederek ekleyin. Uç kısımlarını açık bırakarak sigara böreği sarar gibi sarın.

Tereyağını kısık ateşte eritin ve baklava hamurlarının üzerine sürün ve 170 derecede önceden ısınmış fırında kızarana kadar pişirip taze baharatlı süzme yogurt ile servis edin.

Malzemeler

  • ½ adet kuru soğan
  • 3 adet sarımsak
  • 1 çay kaşığı salça
  • ½ adet havuç
  • 100 gr karışık ege otları
  • ½ çay kaşığı kimyon
  • ¼ çay kaşığı toz kişniş
  • 4 yaprak baklava yufkası
  • 3 yemek kaşığı zeytinyağı
  • ½ yemek kaşığı tereyağı

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir