Kategoriler
Sofra

Peynir ve Şarküteri Tabağı Nasıl Hazırlanır?

Peynir ve Şarküteri Tabağı Nasıl Hazırlanır?

Keyifli bir davet sofrasının ya da mükellef bir kahvaltının olmazsa olmazı peynir ve şarküteri tabağı masanızın şıklığını da lezzetini de ikiye katlayacak. Peki, nasıl hazırlanır, sunumu nasıl yapılır ya da uygun olan ürünler hangileridir? Sizin için bu gurme yazımızda şarküteri ve peynir tabağı nasıl hazırlanır, konusunu kaleme alıyoruz. İşte ne sunumuna ne de tadına doyulmaz enfes bilgiler…

Peynir ve Şarküteri Tabağı Nasıl Hazırlanır?

Öncelikle yanıtlamamız gereken soru tam olarak bu! Alelade hazırlanmış özensiz bir tabak yerine şık bir sunum tabağında, geometrik şekilde dilimlenmiş enfes peynirler ve şarküteri ürünleri ile davet sofrasına yakışır bir tabak çıkarmak en doğrusu. Peki, bunu nasıl yapabiliriz? Öncelikle ürünleri tanıyalım ve bu tabakta olması gerekenleri, sevdiklerimizi ve denemek istediklerimizi belirleyelim.

Peynir ve Şarküteri Tabağı Nasıl Hazırlanır?

Hangi Şarküteri Ürünlerini Seçmelisiniz?

Şarküteri ürünleri sunum tabağınızın en önemli ve dikkat edilmesi gereken detayını oluşturur. Çünkü peynir seçimine nazaran biraz daha özenle seçilmesi gerekir. İlk olarak belirlemeniz gereken kriter, soğuk tüketilebilen şarküteri ürünlerini tercih etmek! Bunlar;

Peynir ve Şarküteri Tabağı Nasıl Hazırlanır?
  • Rozbif,
  • Pastırma,
  • Füme,
  • Atıştırmalık kuru et,
  • Salam,
  • Sosis,
  • Hindi jambon olabilir.

Hangi Peynir Çeşitlerini Seçmelisiniz?

Peynir çeşitleri, hem sunum hem de lezzet olarak şarküteri tabağının olmazsa olmazlarından. Renkleriyle, baharatlarıyla ve tatlarıyla birbirinden farklı pek çok peynir çeşidi içerisinden hazırlayacağınız tabağa en uygun ürünleri bulmanızda size yardımcı olacağız. Bizim önerimiz tabağınızda;

Peynir ve Şarküteri Tabağı Nasıl Hazırlanır?
  • Eski kaşar peyniri
  • Taze kaşar peyniri,
  • Kars gravyeri,
  • Beyaz peynir,
  • İsli peynir,
  • İzmir tulum peyniri,
  • Bergama tulumu
  • Van otlu peyniri,
  • Erzurum Civil Peyniri,
  • Veya Manyas peyniri çeşitlerinden birkaçına yer verilebilir.

Tabağınızı Renklendirecek Taze ve Kuru Meyveler

Peynir ve şarküteri tabağını çok daha leziz şekilde sunmanın en etkili yollarından biri, tabağı meyvelerle süslemektir! Geometrik şekilde kestiğiniz ve dizdiğiniz ürünlerin aralarına taze ve kuru meyveler serpiştirerek harika bir görünüm yakalayabilirsiniz. Peki, hangi meyveler bu tabak için ideal olacaktır? Gelin bakalım;

Peynir ve Şarküteri Tabağı Nasıl Hazırlanır?
  • Kuru üzüm,
  • Kuru incir,
  • Kuru ananas,
  • Kuru portakal,
  • Papaya kurusu,
  • Kuru kayısı
  • Taze üzüm,
  • Nar,
  • Erik,
  • Çilek,
  • Mandalina,
  • Portakal,
  • Kayısı

Meyvelerin yanı sıra kuruyemişlerden de destek alarak tabağınızın şıklığını tamamlayabilirsiniz. Ceviz, fındık, badem ve kaju fıstığı peynir tabağı için en çok tercih edilen kuruyemiş çeşitlerindendir. Bunların yanı sıra siyah ve yeşil zeytin de tabağınıza ekleyebileceğiniz diğer elementlerden.

Peynir ve şarküteri Tabağı Yanına Enfes Hamur İşleri

Lezzetiyle tadına doyulmaz bir peynir ve şarküteri tabağı için hamur işleri biçilmiş kaftan! Özellikle de krakerler! Bu özel sunumu kraker, çıtır ekmek ya da grissini gibi lezzetlerle taçlandırarak sofranızın en sevilen atıştırmalıklarını hazırlayabilirsiniz.

Peynir ve Şarküteri Tabağı Nasıl Hazırlanır?

Artık tabağınızda olması gereken ürünleri biliyorsunuz. Şimdi bu tabağı nasıl sunacağımıza bakalım. Peynirler nasıl kesilmeli, dizaynı nasıl yapılmalı ve en önemlisi nasıl bir tabakta sunulmalı birlikte inceleyelim.

Peynir ve Şarküteri Tabağı Sunumu Nasıl Yapılmalı?

Öncelikle sunum tabağına karar vermeniz gerekiyor. Kullanacağınız tabak diğer tabaklardan çok daha geniş ve dikkat çekici olmalı. İşte bizim önerilerimiz;

Karaca Disk Döner Stantlı Sunum Tabağı

Karaca Senin Sofran Sunum Tepsisi

Emsan Davet Sunum Tabak Bakır

Karaca Black Swan Servis Tabağı

Emsan Troy Emaye Ayaklı Fanus

Peynir ve Şarküteri Tabağı Nasıl Hazırlanır?

Sunum Tabağı Nasıl Hazırlanmalı?

  • Tabağınızı seçtikten sonra ilk olarak peynirleri dilimleyerek işe başlayabilirsiniz. Buradaki püf nokta önceliği yumuşak peynirlere vermek. Yani tabağınıza dizeceğiniz peynirler yumuşak peynirlerden sert peynirlere gidecek şekilde planlanmalı.
  • Sunum tabağınızın bir tarafını şarküteri ürünlerine diğer tarafını ise peynirlere ayırabilirsiniz. Elbette bu bir kural değil. Peynir ve şarküteri şeklinde bir sıralamayla da gitmeniz mümkün. Tercih tamamen sizin.
  • Eğer elinizde figürlü kesme kalıpları varsa, peynirleri bu kalıplarla kesmek eminim harika bir görüntü sunacaktır.
  • Sert peynirlerinizi kare şeklinde dilimleyerek kürdan batırmak da bir diğer sunum önerimiz.
  • Şarküteri ürünlerini ve peynirleri dizdikten sonra zeytinleri, meyveleri ve kuruyemişleri boşlukları dolduracak şekilde sunum tabağınızda dizin ya da serpiştirin.
  • Dilerseniz tabağınızın üzerine zeytinyağı ve çörek otu da gezdirebilirsiniz. Afiyet olsun…