Kategoriler
Tarif

Ramazan Tarifleri; Evde Ramazan Pidesi Tarifi

Ekmek, oruç aylarının vazgeçilmezidir! Özellikle bu ayla özdeşleşen Ramazan pidesi, her yemeğin yanına yakışan bir lezzettir. Ev konforunda tarif denemek isteyen birçok kişi, “Evde ramazan pidesi nasıl yapılır?” sorusunun cevabını araştırır.

İftar sofralarına sımsıcak ve pofuduk bir ekmek servisi yapmak, Ramazan aylarında bir klasik haline gelmiştir. Tüm yıl boyunca özlenen ekmek kokusu, bu aylarda yeniden hissedilir. Fırından alınan lezzeti evinde denemek isteyen kişiler, bu nostaljik ve eğlenceli deneyime dahil olabilir!

Tüm sofralara eşlik eden Ramazan pidesi kalori açısından yüksek değerlere sahip bir üründür, bu sebeple dikkatli tüketilmesi gerekir. Kalori ihtiyacını belirlemek açısından evde bir ekmek yapma denemesi, iyi bir tercih olabilir. Böylece ekmeğin içine koyabileceğiniz malzemelerin miktarını kendiniz belirleyebilir, lezzetleri damak tadınıza uyarlayabilirsiniz!

Ramazan Pidesi Malzemeleri

İftar sofralarının temsilcisi olan tarif, kolay ulaşabilir malzemelerle yapılır. Bu yüzden lezzetli ve tam kıvam bir ekmek elde etmenin yolu, doğru bir Ramazan pidesi tarifi edinmektir. Puf puf bir kıvam için gereken temel malzemeler; un, su, yaş maya ve tuz gibi oldukça temel gıdalardır. Bu malzemelerle evde Ramazan pidesi nasıl yapılırsa yapılsın lezzetinden ödün vermez.

Evde tam kıvamlı bir tarif uygulamak, doğru malzemelerle oldukça pratik bir işlemdir. Karaca Mastermaid Chef’in güçlü motoru ve 5 litre hamur karıştırma kapasitesi sayesinde hamurunuzu istediğiniz kıvama getirebilir, istediğiniz kadar pide elde edebilirsiniz.  Bu sayede klasik iftar ekmeğini dilediğiniz her zaman yapmanız mümkün olur! Küçük boyutlarla şekillendirebileceğiniz bu yuvarlak ekmekleri iftar vakitlerinde gönül rahatlığıyla tüketebilirsiniz.

Ekmek tariflerinin en önemli malzemesi, elbette mayadır. Maya, karışımın kabarma oranını belirleyecek olan etkendir. Ekmek hamurunu gereken ölçüde kabartarak tam kıvamlı ve lezzetli bir tarif elde edebilirsiniz. Doğru miktarda ve vakitte pişirilen bir hamur, sofralarınızı süslemeye hazır olur.

Evde yaptığınız ekmeğin üzerine dilediğiniz kadar çörek otu ekleyebilirsiniz. Çörek otu, klasik iftar sofralarının vazgeçilmezidir! Evde yapılan tariflerin süslemeleri için de benzersiz ürünlerdir. Eksiksiz malzemelerle hazırlanmış pideleri tüm sevdiklerinize servis edebilirsiniz. 11 ayın sultanı boyunca keyifli ve unutulmaz anlar yaşayabilirsiniz.

Ramazan Pidesi Malzemeleri

İftar sofralarının temsilcisi olan tarif, kolay ulaşabilir malzemelerle yapılır. Bu yüzden lezzetli ve tam kıvam bir ekmek elde etmenin yolu, doğru bir Ramazan pidesi tarifi edinmektir. Puf puf bir kıvam için gereken temel malzemeler; un, su, yaş maya ve tuz gibi oldukça temel gıdalardır. Bu malzemelerle evde Ramazan pidesi nasıl yapılırsa yapılsın lezzetinden ödün vermez. 

Evde tam kıvamlı bir tarif uygulamak, doğru malzemelerle oldukça pratik bir işlemdir. Bu sayede klasik iftar ekmeğini dilediğiniz her zaman yapmanız mümkün olur! Küçük boyutlarla şekillendirebileceğiniz bu yuvarlak ekmekleri iftar vakitlerinde gönül rahatlığıyla tüketebilirsiniz.

Ekmek tariflerinin en önemli malzemesi, elbette mayadır! Maya, karışımın kabarma oranını belirleyecek olan etkendir. Ekmek hamurunu gereken ölçüde kabartarak tam kıvamlı ve lezzetli bir tarif elde edebilirsiniz. Doğru miktarda ve vakitte pişirilen bir hamur, sofralarınızı süslemeye hazır olur. 

Evde yaptığınız ekmeğin üzerine dilediğiniz kadar çörek otu ekleyebilirsiniz. Çörek otu, klasik iftar sofralarının vazgeçilmezidir! Evde yapılan tariflerin süslemeleri için de benzersiz ürünlerdir. Eksiksiz malzemelerle hazırlanmış pideleri tüm sevdiklerinize servis edebilirsiniz. 11 ayın sultanı boyunca keyifli ve unutulmaz anlar yaşayabilirsiniz.

  • 2 su bardağı un
  • 1 su bardağı su
  • 1 çorba kaşığı yaş maya
  • Tuz

Üzeri için:

  • Çörek otu
  • 1 çorba kaşığı sıvı yağ
  • 1 çorba kaşığı su

Ramazan Pidesi Tarifi

Ramazan ekmeği yapımı, bütün fırın ustaları için değişiklik gösterebilir. 11 ayın sultanında farklı bir tecrübe edinmek için siz de kendi reçetenizi ve yöntemlerinizi bulabilirsiniz! Birkaç temel malzemeyi kullanarak ve doğru teknikleri dinleyerek puf puf bir kıvam elde edebilirsiniz.

Ekmek, doğru miktarda tüketildiğinde sağlıklı bir atıştırmalıktır. Tüm yemeklere verdiği benzersiz lezzetle birçok kişinin oruç aylarını bekleme sebeplerinden biridir demek yanlış olmaz. Bu ayları beklemeden lezzetli ve doyurucu bir pide yemek istiyorsanız, evde Ramazan pidesi tarifini aşağıda inceleyebilirsiniz.

Bu lezzetli ekmeği ev konforunda yapmak için gereken tüm malzemeleri hazırladıysanız, tarife başlayalım! Yaş mayayı, bir kaseye alarak su yardımıyla çözün. Un, tuz ve hazırlanan mayayı, mikser haznesine ekleyin. Oluşan karışımın, orta devirde ve ele yapışmayacak biçimde yoğrulması gerekir. Yoğurma işlemi bittikten sonra, hamurun üzerine un ilave edin ve nemli bir bezle üzerini örtün. Üzeri örtülen karışımı, 1-2 saat bekletmelisiniz.

Hamuru dinlendikten sonra sonra bir tepsinin içine alarak yuvarlak bir şekle getirebilirsiniz. Küçük şekiller vermek, başlangıç için avantajlı bir tercih olabilir! Küçük ve yuvarlak şekilde biçimlendirilen hamurlar, kıvamını aldığında lezzetli ve pofuduk görünümüne kavuşur.

Ayrı bir kasenin içinde 1 çay bardağı su ve 2 yemek kaşığı yağı karıştırın. Bu karışımı hamurun üzerine sürdüktan sonra çörek otu serperek tarifi tamamlayabilirsiniz. Puf puf ramazan pidesi tarifi, 190 derece fırında 25 derecede pişirilir. Bu yöntemi kullanarak lezzetli ve tam kıvamlı bir ekmek elde edebilirsiniz. Glutensiz ya da başka bir buğdaydan üretilmiş ekmekle beslenmesi gereken bir aile üyeniz varsa 12 farklı ekmek çeşidi yapabilme imkanı sunan Homend Breadfast ile lezzetli ve çeşitli ekmekler de yapabilirsiniz.

Dumanı üstünde tüten, yumuşacık, nefis kokulu bir Ramazan pidesi tarifi için Youtube videomuzu ziyaret edebilirsiniz!

Ramazan Pidesi Püf Noktaları

Ramazan pidesi evde nasıl yapılır ise lezzetli bir ekmek oraya çıkar sorusunun cevabı, bazı püf noktalara dayanır. Ekmek için kullanılan malzemeler, yanlış bir teknikle hazırlanır veya yoğrulursa tarif yoğunluğunu yitirir. Bu sebeple evde Ramazan pidesi yapımı için en önemli püf nokta, kıvamdır.

Pide, oldukça puf puf bir ekmek çeşididir. Bu sebeple evde bu ekmeği elde etmek isteyen kişiler de, fırından aldıkları ürünün kıvamını tutturmak ister. Bunun yolu, hamur yapımının üzerine çalışmaktan geçer. Tüm malzemelerle hazırlanan karışım, en az 1-2 saat bekletilmelidir. Yeteri kadar mayalanmayan hamur, yeteri kadar kabarmaz.

Oruç aylarının vazgeçilmezi olan ekmek tarifi, hafif cıvık bırakılması gereken bir tekniğe sahiptir. Bu sayede elde ettiğiniz karışıma dilediğiniz şekli verebilirsiniz! Gerektiği zaman üzerine un veya su ekleyerek kıvamını tutturabilirsiniz.

Pide, oruç aylarının en güzel konuğudur. Bu klasik ve eşsiz hamurun kıvamı tutturmak için birçok farklı teknik kullanabilirsiniz. Hamur yapımı, her denemeden sonra sizin için daha pratik hale gelir. Doğru Ramazan pidesi tarifini uygulamayı öğrendikten sonra bu lezzetli ekmeği oruç ayları dışında da tüketebilirsiniz.

Kaliteli bir fırın tepsisi kullanarak ekmeğin kıvamını takip etmeniz mümkündür. Fırın tepsilerinin sunduğu geniş pişirme imkanlarıyla oruç aylarında lezzetli ekmekler elde edebilirsiniz.

Ekmeğinizi fırından çıkardıktan sonra hemen kesmeyin! Karışımın kıvamı, fırından çıktığı andan itibaren otuz dakika dinlendirilmelidir. Bu teknik, hamurun içinin ıslak ve yumuşak kalmasını engeller. Püf noktaları takip ederek evinizde lezzetli ve pofuduk bir ekmek elde edebilirsiniz!