Kategoriler
Sofra Yaşam

Ramazana Özel Lezzetli Bir Revani Yapmanın İpuçları

Ramazana Özel Lezzetli Bir Revani Yapmanın İpuçları

Ramazanın sevilen tatlılarından Revani, Refika farkıyla Karaca mutfaklarımızda! Siz de bol Hindistan cevizli, leziz bir Revani ile iftar sonrası akşam çayını tatlandırmak isterseniz, Multichef Stand Mikser’in başrolde olduğu tarifimizi mutlaka denemelisiniz! İşte Revani yapmanın ipuçlarıyla beraber, malzeme listesi ve detaylar…

Hindistan Cevizli Revani Nasıl Yapılır?

Ramazan ayının en sevilen tatlıları güllaçtan sonra genellikle şerbetli tatlılar oluyor. İftar sonrası şöyle tam deminde bir çayla ikram edilen Revani de ilk tercihlerden biri. Şimdi klasik tarifleri bir yere bırakalım ve mutfakların en gözde şefi Refika Birgül’ün tarifine odaklanalım. Çünkü ne yapsa mükemmel, ne yapsa aşırı lezzetli oluyor vallahi! Sizi daha fazla bekletmeden hemen tarifimizin malzeme listesine ve detaylarına geçiyoruz:

Revani Malzemeleri

Hamuru İçin;

  • 200 gr tereyağı
  • 6 adet yumurta
  • 1 su bardağı  (175 gr) şeker
  • 2 su bardağı (400gr) yoğurt
  • 1 su bardağı (100 gr) un
  • 3 su bardağı  (375 gr) irmik
  • 1 çorba kaşığı limon
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilin

Şerbeti İçin;

  • 3 su bardağı  (525gr) şeker
  • 4 su bardağı (650 ml) su
  • 1 çorba kaşığı limon suyu
  • 8 çorba kaşığı (50gr) hindistan cevizi
Ramazana Özel Lezzetli Bir Revani Yapmanın İpuçları

Tam Kıvamında Aşırı Lezzetli Revani Tarifi

  • İlk olarak tatlımızın şerbetini hazırlayalım. Yukarıdaki şerbet için verilen ölçülere uygun şekilde toz şekeri, suyu ve hindistan cevizini kısık ateşte bir tencerede güzelce karıştırın. Şekeri eritene kadar bu şekilde karıştırmaya devam edin, şeker tamamen eridiğinde de ocağın ateşini arttırabilirsiniz.
  • Şerbetiniz kaynamaya başlayınca içerisine limon suyunu ekleyin ve birkaç dakika daha kaynatıp altını kapatın. Hindistan cevizinin lezzeti şerbete güzelce geçmiş olacak. Bu noktada şerbeti ince bir süzgeç yardımıyla süzün ve hindistan cevizlerini revaninin üzerini süslemek için kenara ayırın.
  • Küçük bir tavada ya da cezvede 200 gr tereyağını kısık ateşte çok fokurdatmadan eritin.
  • 6 adet yumurtayı Multichef Stand Mikser’in içerisine kırın ve üzerine 1 su bardağı toz şeker ekleyerek güzelce çırpın. Yumurta iki katına çıkıp, rengi iyice açılana dek önce düşük, ardından yüksek devirde 2-3 dakika çırpmaya devam edin.
Ramazana Özel Lezzetli Bir Revani Yapmanın İpuçları
  • Karışıma 2 su bardağı yoğurdu ve erittiğiniz tereyağını da ekleyerek çırpmaya devam edin.
  • Islak malzemelerden sonra artık katı malzemeleri karışımımıza ekleyebiliriz. Mikseriniz çırpmaya devam ederken, irmiği, unu, kabartma tozunu ve vanilini ekleyin.
  • Tüm karışımlar çırpılırken lezzetini daha da artırması için bir çorba kaşığı limonu da içerisine ilave etmeyi ihmal etmeyin. (Dilerseniz içerisine limon suyu ile beraber kabuğu da rendeleyebilirsiniz.)
Ramazana Özel Lezzetli Bir Revani Yapmanın İpuçları
  • Yaklaşık 15×25 cm uzunluğundaki bir fırın kabını yağlayın. Fırın kabınızın biraz daha büyük olması problem yaratmayacaktır.
  • Multichef Mikser’imizde çırpılan hamuru iyice yağladığınız fırın kabınızın içine dökün ve yayılması için biraz sallayın.
  • Daha önce 200 derecede, altlı, üstlü ve fansız olarak çalıştırdığınız fırının orta kısmına fırın kabınızı yerleştirin ve 45 dakika boyunca revani hamurunuzu fırında bırakın.
Ramazana Özel Lezzetli Bir Revani Yapmanın İpuçları
  • Fırından sıcacık çıkan revaninin üzerine kürdan yardımıyla dibine kadar delikler açın. Bu işlem şerbetin kekin içerisine iyice işlemesini sağlayacak.
  • Tarifin başında yaptığımız ve soğumaya bıraktığımız şerbeti dökerek içini çekmesi için en az 3 saat boyunca beklemeye bırakın.
  • Soğumuş şerbeti üzerine döküp içini çekmesi için 2-3 saat kadar bekletin.
Ramazana Özel Lezzetli Bir Revani Yapmanın İpuçları
  • Servis etmeden önce de dolapta 2 saat kadar bekletmenizi tavsiye ediyoruz. Böylece lezzetini daha da artırmış olacaksınız.
  • Şerbetini çeken ve buzdolabında dinlendirilen revaniniz artık servise hazır. Tepsiyi bir tahtanın üzerine ters çevirerek revaninizi kolayca çıkarın ve kare şekilde dilimleyin.
Ramazana Özel Lezzetli Bir Revani Yapmanın İpuçları
  • Dilimledikten sonra, kenara ayırıp beklettiğiniz hindistan cevizlerini kaşık yardımıyla üzerine koyun ve güzelce süsleyin. İşte enfes hindistan cevizli revani tatlımız hazır! Afiyet olsun…

Tarifi Refika Eşliğinde Uygulamak İsterseniz Hemen Videomuzu İzleyin!

Revaniyi hazırlarken Refika’nın Kullandığı Malzemeler Neler?

Refika ile Karaca mutfağının vazgeçilmezi ürünler, hem pratik hem de kolay bir hazırlık süreci ile iftar sofralarına enfes lezzetler hazırlamanıza yardımcı oluyor. Gelin Refika Birgül’ün bu tarifi hazırlarken destek aldığı mutfak yardımcılarını beraber görelim:

Mutfağınıza hız ve pratiklik kazandıran daha fazla Karaca ürünü için mutlaka Karaca.com web sayfamızı ziyaret edin ya da hemen Karaca mobil uygulamamızı telefonunuza yükleyin!