Kategoriler
Tarif

Refika İle Tam Kıvamında Çikolatalı Muzlu Kek Tarifi

Refika İle Tam Kıvamında Çikolatalı Muzlu Kek Tarifi

Refika ile Karaca Test Mutfağı’nda yine mükemmel bir tarif, tadına doyulmaz bir lezzet var: Çikolatalı muzlu kek tarifi! Yılbaşına sayılı günler kalmışken, siz de Refika ile beraber ağızları tatlandıran enfes bir çikolatalı muzlu kek tarifi uygulayarak yeni yıl sofralarını lezzetlendirmeye ne dersiniz? Üstelik Mastermaid Chef Stand Mikser ile işiniz çok da kolay!

Çikolatalı Muzlu Kek Nasıl Yapılır?

İçi yumuşacık, tadı enfes bir çikolatalı muzlu kek yapmak için tarifin bazı püf noktalarına özellikle dikkat etmek gerekir. Örneğin, standart bir kek tarifine başlarken kullandığımız yumurta ve şekeri ne kadar iyi çırparsak, kekimizin kıvamı o kadar iyi olacaktır. Elbette Refika’nın mutfağındaki tek püf nokta bu değil. Mutfakların profesyonel şefi Mastermaid Chef Stand Mikser tariflerimizin en gizli kahramanı ve yardımcısı!

Sizi daha fazla bekletmeden tarifin malzemelerine ve detayına geçiyoruz. İşte karşınızda Refika’dan tam kıvamında yumuşacık çikolatalı muzlu kek tarifi:

Çikolatalı Muzlu Kek Malzeme Listesi

Malzemeler

  • 1 su bardağı pudra şekeri (180 gr)
  • Oda sıcaklığında biraz bekletilmiş 4 yumurta beyazı
  • 1 tatlı kaşığı sirke
  • 1 paket vanilin
  • 1 tatlı kaşığı buğday nişastası (Mısır nişastası da kullanılabilir)
  • 6 çorba kaşığı toz şeker
  • 1 tutam tuz
  • Yarım paket krema (100 ml)
  • 180 gr taze peynir (1 küçük paket)
  • 1 yumurta sarısı
  • 3 çorba kaşığı süt
  • 1 çorba kaşığı kakao
  • 1 Trabzon hurması
  • 5 tane donuk böğürtlen
  • 3 çorba kaşığı ayıklanmış nar
  • 1 mandalina
  • 1 tatlı kaşığı mavi haşhaş

Üzerini süslemek için;

  • Minik nane yaprakları

Tam Kıvamında İçi Yumuşacık Çikolatalı Muzlu Kek Tarifi

  • İlk olarak 2 yumurtayı ve şekeri Mastermaid Chef ile güzelce çırpın. Çırpma işlemini şeker iyice eriyip yumurta da beyazlaşıncaya kadar devam ettirin. Şeker ve yumurta karışımınız en az iki katına çıkınca işlem tamam demektir.
  • Ardından süt ile 4 çorba kaşığı fındık yağı ya da Ayçiçek yağını ekleyip çırpma işlemine devam edin.
  • Mastermaid Chef’iniz çalışmaya devam ederken içerisine unu, tuzu, vanilini ve kabartma tozunu eleyerek sırasıyla ekleyin. Homojen bir karışım elde ettikten sonra iç harcımız artık hazır.
  • Harcı bekletirken muzları ve çikolataları küp küp doğrayıp kenara alın. Ardından kek kalıbınızı iyice yağlayıp, unlayın. Böylece kekin kalıba yapışmasını tamamen engellemiş olursunuz.
  • Hazırladığınız hamurun bir kısmını kek kalıbının içerisine ekleyin ve üzerine doğradığınız muzla çikolatanın da bir kısmını serpiştirin. Ardından bu işlemi bir kat kek hamuru üzerine çikolata ve muz şeklinde malzeme bitene kadar devam ettirin.
  • Artık kekinizi önceden altlı üstlü, fansız olarak çalıştırdığınız 180 derecelik fırına atabilirsiniz. Kek kalıbını fırının orta telinin üzerine yerleştirin ve 50 ile 70 dk arasında pişmeye bırakın. Pişme süresini bu bağlamda fırınınıza göre ayarlayabilirsiniz.
  • Kekinizin tam piştiğini anlayabilmek için içine bir kürdan sokup temiz çıkana kadar pişirmeye devam edebilirsiniz.
  • Kekiniz hızlı ve çabuk olsun isterseniz fırın ısısını 200 derece olarak da ayarlayabilirsiniz.
  • Pişen kekinizi fırından çıkarıp kalıbıyla beraber biraz dinlendirin ve soğumaya bırakın.
  • Dinlenen kekinizi kalıbı ters çevirerek sunum tabağına çıkarın ve üzerine küçük küçük doğradığınız 2 avuç beyaz çikolatayı gezdirin. Nefis muzlu çikolatalı kekiniz hazır. Afiyet olsun!

Tarif videosunu izleyerek uygulamak isterseniz hemen tıklayın:

Exit mobile version