Kategoriler
Tarif

Refika İle Test Mutfağı: Pavlova Tarifi

Refika ile Karaca Test Mutfağı’nda bugün enfes bir lezzet var; Pavlova! Dışı çıtır çıtır, içi yumuşacık lezzetli bir tatlı olan Pavlova’yı, Refika Birgül ve mutfakların yeni şefi Karaca Mastermaid Chef ile keşfe çıkıyoruz ve bu mükemmel bir Pavlova tarifi veriyoruz. Kalemler kağıtlar hazırsa başlayalım!

Pavlova Nasıl Yapılır?

Tatlının tarifine, malzeme listesine ve yapımına geçmeden hemen önce bu tatlıyla alakalı küçük bir bilgi vermek istiyoruz. Pavlova, Rus balerin Anna Pavlova’nın adını taşıyan beze formunda bir tatlıdır. Meyve ve çırpılmış krema ile yapılan bu lezzetli tatlı, Anna Pavlova’nın onuruna yapılmıştır.

Bu küçük bilgiyi verdikten sonra şimdi Pavlova tatlısı nasıl yapılır, sorusunun cevabına geçebiliriz. Öncelikle malzeme listemizi vererek işe başlayalım:

Pavlova Tatlısı Malzeme Listesi

Refika İle Test Mutfağı: Pavlova Tarifi

Malzemeler

  • 1 su bardağı pudra şekeri (180 gr)
  • Oda sıcaklığında biraz bekletilmiş 4 yumurta beyazı
  • 1 tatlı kaşığı sirke
  • 1 paket vanilin
  • 1 tatlı kaşığı buğday nişastası (Mısır nişastası da kullanılabilir)
  • 6 çorba kaşığı toz şeker
  • 1 tutam tuz
  • Yarım paket krema (100 ml)
  • 180 gr taze peynir (1 küçük paket)
  • 1 yumurta sarısı
  • 3 çorba kaşığı süt
  • 1 çorba kaşığı kakao
  • 1 Trabzon hurması
  • 5 tane donuk böğürtlen
  • 3 çorba kaşığı ayıklanmış nar
  • 1 mandalina
  • 1 tatlı kaşığı mavi haşhaş

Üzerini süslemek için;

  • Minik nane yaprakları
Refika İle Test Mutfağı: Pavlova Tarifi

Tadına Doyulmaz Pavlova Tarifi

  • Malzeme listemizi verdiğimize göre şimdi tarifi hazırlamaya başlayabiliriz. İlk olarak oda sıcaklığında bekletilmiş 4 yumurta beyazını Mastermaid Chef standımızın içine alıp bir tutam tuzla beraber çırpıcı yardımıyla karıştırıyoruz.

Not: Çırpma işlemini ilk etapta yavaş modda, sonrasında ise kademeli olarak arttırarak yapacağız.

  • Yumurta akımız çırpma esnasında beyazlaşmaya başladığında içerisine süzgeçten geçirdiğimiz pudra şekerini aşama aşama 30 saniyede bir yemek kaşığı yardımıyla ekliyoruz. (Pudra şekerinin çok azını kasede bırakın)
  • Pudra şekerinin ardından yine 30 saniyede bir bekleyerek 3 çorba kaşığı toz şeker ekliyoruz.
  • Karışımı Mastermaid’den çıkarıp içerisine nişasta, vanilin ve pudra şekerinin kalan 1/3’ünü eleyerek spatula yardımıyla yavaşça karıştırıyoruz. Ardından bezeyi sağlamlaştırması için bir miktar sirke koyuyoruz.
  • Karışımı kenara koyarak pişirme işlemi için hazırlık yapmaya geçebilirsiniz. Tepsi üzerine serdiğiniz pişirme kağıdınızın üzerine tatlı tabağınızla 2 adet yan yana daire çizin. Hazırladığımız bezeyi çizgiden çıkmayacak şekilde bu dairenin içerisine koyacağız.
  • Artık bezemizi daha önce 150 dereceye ayarladığımız, fun çalıştırmadan alt ve üst ısısını çalıştıracak modda fırına atabiliriz. Buradaki ince ayrıntı fırın tepsisini tam orta kısma yerleştirmek değil, en altın bir üstüne koymaktır. Bezeyi fırına yerleştirdikten sonra ısımızı 120 dereceye düşürüyoruz ve 1 buçuk saat boyunca fırının kapağını hiç açmadan pişiyoruz.
  • 1 buçuk saatin sonunda fırını kapatıyoruz ancak kapağını yine açmadan bezeyi içerisinde 1 saat daha bekletiyoruz.
Refika İle Test Mutfağı: Pavlova Tarifi

Krema Hazırlığı

  • Bezemiz fırında beklerken üzerine peynirle yapacağımız enfes sosu hazırlamaya başlayabiliriz. Benmari usulüyle ocağa aldığınız tencerenin üstüne yumurta sarısını ve şekeri ekleyerek eritiyoruz.
  • İçerisine 3 çorba kaşığı sütü de ekliyoruz. Karışımımız pürüzsüz kıvama geldikten sonra altını kapatıp soğumaya bırakıyoruz.
  • Mastermaid Chef standın içerisine krema ve taze peyniri ekleyerek köpürtüyoruz.
  • Kenarda soğuttuğumuz yumurta, süt ve şeker karışımımızı bu köpüğün üzerine ekleyerek karıştırmaya devam ediyoruz. Kıvam aldıktan sonra işlemimiz tamamdır.
  • Bezelerimiz hazır olduktan sonra fırından çıkararak servis tabağına alıyoruz ve üzerine hazırladığımız kremayı koyuyoruz. Artık üzerini süsleme aşamasına geçebiliriz.
  • Trabzon hurması, böğürtlenler ve naneyi üzerine ekliyoruz. Son dokunuşu kakao ile yaparak süsleme işlemini bitirebiliriz.
  • 2. Bezeyi de diğer servis tabağına alarak mandalina, nar ve mavi haşhaş ile süsleyebilirsiniz.

Tarifi Refika Birgül eşliğinde uygulamak isterseniz videomuz da işte burada: