Kategoriler
Sofra Yaşam

Refika’dan İftar Sofrasına Yakışır Lezzet: Terbiyeli Tavuk Çorbası

Refika’dan İftar Sofrasına Yakışır Bir Lezzet: Terbiyeli Tavuk Çorbası

Tüm bolluğu ve bereketiyle sofralarımıza konuk olan bu Ramazan’da masanıza bir tabakta bizden olsun diye mükemmel tarifler ve enfes lezzetlerle karşınızdayız! Refika ile iftara özel bol malzemeli, leziz mi leziz, şifalı bir çorba hazırlıyoruz; Terbiyeli Tavuk Çorbası! Tadına doyamayacağınız bu bereketli çorba tarifi için işte malzemeler ve tarif detayları…

Her Derde Deva Şifasıyla Terbiyeli Tavuk Çorbası Nasıl Yapılır?

Vücut enerjisini arttıran, güçlü bir bağışıklık sağlayan ve her derde deva olan Terbiyeli Tavuk Çorbası, iftar sofralarımızın en sevilen çorbalarından biri olmayı hak ediyor. İşte mükemmel kıvamı ve üstün lezzetiyle çorbamızın malzemeleri:

Terbiyeli Tavuk Çorbası Malzeme Listesi

  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 3 yemek kaşığı kaşık un
  • 1,5 litre soğuk su
  • 4 adet tavuk but
  • 1 adet patates
  • 1 adet pırasa
  • 1 adet havuç
  • Tuz
  • Karabiber

Terbiyesi İçin;

  • 5 yemek kaşığı yoğurt
  • 2 diş sarımsak
  • 1 adet limon
  • 1 adet yumurta sarısı

Üzeri İçin;

  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • Nane

Enfes Lezzetiyle İftar Sofrasının Medar-ı İftiharı Tavuk Çorbası Tarifi

  • Öncelikle tenceremizi ocakta ısıtalım ve içerisine 2 çorba kaşığı tereyağımızı ekleyerek eritelim.
  • Eriyen tereyağının üzerine 3 yemek kaşığı un ekleyerek, güzelce kavuruyoruz.
  • 1 buçuk litre soğuk suyu kavurduğumuz tereyağlı unun üzerine ilave edelim. Bu işlemi çırpıcı ya da kaşık yardımıyla unu topaklandırmadan yapmaya özen gösterelim.
  • Unu erittikten sonra içerisine tuzu, karabiberi ve tavuk parçalarını ekleyerek 20-25 dakika kadar kaynamaya bırakıyoruz.
  • Çorbamız kaynadıktan ve tavuklarımızı tahta üzerine alarak bıçak ya da çatal yardımıyla ince ince kıyıyoruz.
  • Tavukları kenarda bekletirken, çorbanın içerisine küp küp doğradığımız patatesi, ince kıyılmış pırasayı ve havucu ekliyoruz.
  • Tencerenin kapağını kapatıp 3-4 dakika kısık ateşte kaynatmaya devam ediyoruz.
  • Bu esnada tavamızı ocağa alarak içerisine 1 çorba kalığı tereyağını koyuyoruz ve üzerine kıydığımız tavukları ekleyerek yağda kısa bir süre çeviriyoruz.
  • Çorbanın suyundan birkaç kaşık alıp tavanın içerisindeki tavukların üzerine ekleyerek karıştırıyoruz. Ardından tüm malzemeleri tekrar çorba tenceresinin içerisine alıyoruz.
  • Çorbamız ağır ağır pişmeye devam ederken, terbiyesini yapmak üzere geniş bir kaseye 5 çorba kaşığı yoğurt ekliyoruz.
  • Yoğurdun içerisine 2 diş sarımsak rendesi, 1 adet limon ve yumurta sarısını da ekleyerek çırpıyoruz.
  • Yoğurdu çorbamızın içerisine eklemeden önce kesilmemesi için ılıklaştırmamız gerekiyor. Bunun için de çorbamızdan 1 kepçe alarak yoğurdun üzerine ekleyip, hızla karıştırıyoruz. Ardından 1-2 kepçe kadar işlemi tekrarlayıp, yoğurdu çorba tenceresinin içerisine ilave ediyoruz.
  • Biraz daha tuz ekledikten sonra karıştırıp, üzerine yap yakmak üzere ocağa küçük bir tava alıyoruz.
  • Tavaya 1 kaşık tereyağı ve nane ekleyerek sosu hazırlayıp, kaseye aldığımız çorbamızın üzerine döküyoruz.

Afiyet olsun…

Tarifi Refika Eşliğinde Uygulamak İsterseniz Hemen Videomuzu İzleyin!

Çorbayı Hazırlarken Refika’nın Kullandığı Malzemeler Neler?

Her mutfak kendi şefini ağırlar. Sizler de kendi mutfağınızın şefleri olarak en pratik ve kullanışlı yardımcılarla Ramazanda enfes iftar sofraları hazırlayabilirsiniz. Terbiyeli tavuk çorbası için Refika’nın tercih ettiği mutfak yardımcılarını merak ediyorsanız, hemen sizin için listeliyoruz:

Mutfağınıza hız ve pratiklik kazandıran daha fazla Karaca ürünü için mutlaka Karaca.com web sayfamızı ziyaret edin ya da hemen Karaca mobil uygulamamızı telefonunuza yükleyin!

Exit mobile version