Kategoriler
Tarif

Tavuk Sote Nasıl Yapılır? Püf Noktaları Nelerdir?

Tavuk sote malzeme çeşitliliği, besleyiciliği ve enfes tadıyla sofraların vazgeçilmezidir, yapımı oldukça pratik bir tarif olarak da zamandan kazandırıyor. Tavuk sote nasıl yapılır diye merak ediyorsanız enfes bir tarifle karşınızdayız! Birçok farklı çeşidini bulabileceğiniz tavuk soteyi yanında tane tane dökülen bir pilav ile ana yemek olarak gerek aileniz gerekse özel misafirlerinizi ağırladığınız sofralar için kolaylıkla hazırlayabilirsiniz. Sizler için farklı tarifler arasından seçtiğimiz güveçte tavuk sote malzemeleri için neler gerekiyor, gelin beraber göz atalım.

Tavuk Sote Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 kilogram tavuk eti ( Küp küp doğranmış olması gerekiyor.)
  • 2 adet patlıcan
  • 1 orta boy kuru soğan
  • 3 orta boy domates
  • 3 adet yeşil biber
  • 2 adet kapya biber
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 2 yemek kaşığı salça
  • Karabiber
  • Pul biber
  • Tuz

Tavuk Sote Tarifi Nasıl Yapılır?

Güveçte tavuk sote nasıl yapılır sorusunun cevabı için oldukça pratik ve kolay diyebiliriz. Öncelikle, güveçte tavuk sote yapılışı için patlıcan, domates, yeşil biber ve kapya biberleri küp küp doğrayarak hazırlamak gerekiyor. Sonrasında ise takip etmeniz gereken adımlar şunlar:

  • Tavuk etlerini bir tencerede haşlanana kadar pişirin ve suyunu süzüp bir kenara alın.
  • 1 adet soğanı yemeklik şeklinde doğrayıp, tencerede sıvı yağla pembeleşinceye kadar kavurun ve sonra 2 yemek kaşığı salçayı da ekleyerek kavurmaya devam edin.
  • Pembeleşen soğanların üzerine yeşil biber ve kapya biberleri koyup bir süre daha kavurun.
  • Üzerine tavuk etlerini ve hazırladığınız diğer sebzeleri koyun.
  • Karabiber, pul biber ve tuzu ekleyip bütün malzemeleri karıştırın. 
  • Tencerenin kapağını kapatıp 30 dakika kadar kısık ateşte pişmeye bırakın.
  • Pişen yemeği küçük güveç kaplarına alarak üzerine kaşar peynir rendeleyin.
  • Kaşar peynir iyice eriyene ve üzeri hafif kızarana kadar fırında pişirin. 

Ve işte enfes güveçte tavuk sote yemeğiniz hazır. Afiyet olsun.

Tavuk Sote İçin Püf Noktalar

Herkesin beğenisini kazanan tam lezzetinde bir tavuk sote tarifi için bazı püf noktalarına dikkat etmek gerekiyor:

  • Her şeyden önce sote için kullanacağınız tavuk etinin taze olması oldukça önemli.
  • Çoğu zaman tavuk sote için göğüs eti kullanılsa da daha sulu ve lezzetli bir sote için but etini tercih etmekte fayda var.
  • Tavuk etlerine lezzetlerini kaybetmemeleri için bir tavada mühürleme işlemi yapabilirsiniz.
  • Tavuk etleri ve diğer sebzeleri aynı büyüklükte küp küp doğrayarak her lokmada eşit bir lezzete ulaşabilirsiniz.
  • Tavuk sotenin kuru olmaması için malzemeler arasına domates eklemeyi unutmayın. Eğer suyunu fazla çekerse pişme esnasında biraz sıcak su da ekleyebilirsiniz.

Tavuk Sote Çeşitleri

Daha önce de belirttiğimiz gibi söz konusu tavuk sote olunca birçok farklı tarifle karşılaşabilirsiniz. Dolayısıyla tavuk sote çeşitleri arasında her damak zevkine uygun bir tarif bulabilirsiniz. Bu tariflerin yanı sıra kendi arzunuza göre soteye malzeme ekleyip çıkarabilmeniz de mümkün. 

Mantarlı tavuk sote içine eklenen mantar sayesinde oldukça besleyici bir alternatif. Mantarın etle uyumu malum. Aynı durum tavuk eti için de geçerli. Ayrıca bu tarifi uygularken mantarın soteye kattığı lezzetten dolayı fazla sebze eklemenize de gerek kalmıyor.

Daha yoğun bir tat arayışı içindeyseniz kremalı mantarlı tavuk sote tam size göre. Ateşte pişerken tavuk eti ve mantarlara hapsolan krema, sofranızda efsane bir lezzet sunmanızı sağlıyor.

En çok tercih edilen tariflerden biri olan sebzeli tavuk sote ise hem besleyici hem sağlıklı hem de hazırlanması pratik bir lezzet. Sebzeli tavuk sote için farklı bir tat arıyorsanız Refika ile Rengarenk Sebzeli Tavuk Sote Tarifi videomuzu izleyebilirsiniz.