Kategoriler
Tarif

Yılbaşına Hazırlık! Hindi ve İç Pilav Nasıl Yapılır?

İç pilavlı hindi, yılbaşında hazırlanan sofraların vazgeçilmez lezzetlerinden biridir. İç pilav çeşitleri ile hazırlanan yılbaşı hindisi, hazırlama ve pişirmede biraz zahmet gerektiren fakat sonucunda tadına doyamayacağınız bir sunum elde edebileceğiniz bir tariftir. Hindi ve iç pilavı nasıl yapılır diye merak ediyorsanız, harika bir tarifle karşınızdayız!

Birçok kişi, iç pilav nasıl yapılır sorusunun yanıtını ve bu tarifin püf noktalarını merak eder. Kuş üzümü ve dolmalık fıstığın yanı sıra badem ya da kestane gibi farklı malzemeler kullanarak lezzetli iç dolmalar yapabilirsiniz. İç pilav malzemeleri mutfağınızda kolaylıkla bulabileceğiniz yiyeceklerden oluşur. 
Sizler için hazırladığımız fırında hindi tarifi ve bu tarife yönelik püf noktalarını barındıran yazımıza göz atabilir, yılbaşı için menünüzü şimdiden oluşturabilirsiniz.

Hindi ve İç Pilav Nasıl Yapılır?

Kuş üzümü ve dolmalık fıstık, iç pilavın en bilindik malzemelerinden bazılarıdır. Hayal gücünüze ve damak zevkinize kulak vererek bu pilav türüne özgün bir lezzet kazandırabilirsiniz.
İç pilavın lezzetini artırmak için içerisine badem parçaları ekleyebilirsiniz. Bademli iç pilav tarifinde bademler de tıpkı dolmalık fıstıklar gibi bir süre yağ içerisinde kavrulur.

Kestaneli İç Pilav Malzemeleri

Kestaneli iç pilav tarifi için gerekli malzemeler hazırlanır. Tereyağı ya da margarin tavada eritilir. Soğanlar doğranır ve yağa atılarak pembeleşinceye kadar kavrulur. Ardından kuş üzümü, dolmalık fıstık, kabukları ayrılan ve küçük parçalara kesilen kestaneler tavaya eklenir. Pirinç tavaya alınır. Bir süre karıştırıldıktan sonra içerisine şeker, karabiber ve tuz eklenir. Sıcak su eklenir ve kapağı kapatılır. 
Pilavın yüzeyi göz göz olana ve suyunu tamamen bırakana kadar pişirilir. Suyunu çektikten sonra altı kapatılır ve tava kapak arasına kağıt havlu konularak dinlenmeye alınır. Hindi için iç pilava dilerseniz hindiyi doldurmadan önce bir miktar tarçın da koyabilirsiniz.

Fırında Hindi Malzemeleri

Fırında hindi tarifi, bütün bir hindi kullanılarak yapılır. Hindi tarifi için gerekli olan malzemeler 1 bütün hindi (yaklaşık 6 kg), hindi fırın poşeti ya da alüminyum folyo, tuz, karabiber, tatlı toz biberdir.

Fırında Hindi Nasıl Yapılır?

Fırında hindi için ilk olarak hindi iç pilav tarifini hazırlayabilirsiniz. İç pilavı suyunu çekmesi için kapağı kapalı bir şekilde bekletirken hindinin iç organ temizliğini yapabilirsiniz. Tuz, karabiber ve tatlı toz biber bir kapta karıştırılarak hindinin yüzeyine ve içine sürülür. Pilav, suyunu çektikten sonra hindinin içerisine eşit şekilde doldurulur. Hindinin bacakları birleştirilir. Bacaklar kürdanla tutturulur ya da bağlanır. Hindi fırın poşetine konulur ya da alüminyum folyo ile sarılır. Hindinin kilosuna bağlı olarak fırın süresi ve ısı ayarlanır.

Yılbaşı Hindisinin Püf Noktaları Nelerdir?

  • Hindi iç pilavının özenle hazırlanması, hindinin tüm lezzetine iyi bir şekilde etki eder. 
  • Hindinin pişme süresini kilosuna bağlı olarak belirleyebilirsiniz. Her bir kilo için 45 dakika eklemek yeterlidir. Bir iki saat 220 derecede, son saatlerde hindiyi 180 derecede pişirebilirsiniz. 
  • Hindiyi hazırlamadan önce salamura yaparak etinin daha yumuşak olmasını sağlayabilirsiniz. 
  • Eti yakmamak ve iç pilavın dağılmasını önlemek için mutlaka hindinin bacaklarını tutturmanız gerekir.